Директор

Режисерите се капетани на бродот и целиот исход на филмот зависи исклучиво од режисерот. Најпознатите режисери на Холивуд се Стивен Спилберг, Џејмс Камерун, Кристофер Нолан, Мартин Скорсезе, Квентин Тарантино итн. проект. Новите режисери обично заработуваат од 250,000 до 2 долари по филм. Во Индија СС Раџамули, Раџ Кумар Хирани, Рохит Шети и Санџај Лиела Бансали се најдобрите режисери кои заработуваат 250,000-500,000 крори по филм. Овде можете да најдете информации за познати режисери од целиот свет, нивната нето вредност, награди, филмографија, нивната мината и сегашната плата итн.

Вратете се на почетокот копче
Придружете ни се на Telegram