историја

Овде ќе ги добиете сите информации за историските филмови, како годината кога биле објавени, актерската екипа и екипата, буџетот, успехот или неуспехот, заработката од благајните итн. Историските филмови даваат драма, чувство на носталгија, бегство и шанса да се видат настаните за кои само слушнавме или читавме. Бен Хур, Лоренс од Арабија, Троја, 300, Храбро срце, Патриотот се одлични примери на добро направени историски филмови додека во Индија Mughal-E-Azam, Lagaan, Jodha-Akbar, Bajirao-Mastani и Padmaavat се сметаат за класици. во жанрот историски филмови.

Вратете се на почетокот копче
Придружете ни се на Telegram