војна

Воените филмови засновани на реалност ни даваат шанса да ги видиме случувањата за време на познатата војна која не е можно да се види на друг начин. Исто така, воените филмови нè учат на ужасите на војната и зошто треба да се избегнува колку што можеме. Во Холивуд, воените филмови се исто така познати затоа што им даваат шанса на Американците да се чувствуваат горди, а филмовите како Данкерк и Спасувањето на војникот Рајан се толку популарни. На крајот на краиштата, тие им претставуваат на Американците ласкава слика за себе. Во Индија имаше многу малку, но беа направени добри воени филмови како Haqeeqat, Border, Shershah, Uri и Lakshya. На нашиот портал, можете да ги добиете сите информации за различни воени филмови од целиот свет, како што се нивните рејтинзи на IMDB, буџетот, актерската екипа и екипата, перформансите на благајните, колку пари заработиле итн.

Вратете се на почетокот копче
Придружете ни се на Telegram