Спорт

Овде можете да ги добиете сите информации за филмовите засновани на спорт од целиот свет, како што се нивните рејтинзи на IMDB, буџетот, актерската екипа и екипата, перформансите на благајните, колку пари заработиле итн. Филмовите базирани на спорт се познати низ целиот свет светот и тоа е затоа што најчесто играните приказни во спортските филмови се оние за откуп и за аутсајдерот. На публиката и дава чувство на победа и како напорната работа и решителноста секогаш водат до успех. Некои од најомилените спортски филмови од Холивуд се Raging Bull, The Rocky series, The Wrestler, Goal, A League of their Own, Moneyball итн., а во Боливуд Lagaan, Chak De India, BhaagMilkhaBhaag, Jersey, MS Dhoni и Дангал се неколку од филмовите засновани на спортови кои некогаш ги сакаа.

Вратете се на почетокот копче
Придружете ни се на Telegram