Фантазијата

Филмовите со фантазија се многу познат жанр на филмови бидејќи обезбедуваат бегство на публиката. Ескапизмот се појавува како една од главните причини што ја објаснува невидената популарност на фантастичните филмови во модерното време. Наративите во таквите филмови им овозможуваат на гледачите да се потопат и да избегаат од нивниот реален свет. Сериите Господар на прстените и Хари Потер се совршен пример за многу успешни и познати фантастични филмови. Боливуд не продуцираше ниту еден фантастичен филм што може да се смета за класичен без серии на „Господин Индија“ и „Бахубали“, кои беа главно во Телегу. Други познати фантастични филмови во Боливуд се Ali Baba aur 40 Chor, Alladin, Bhootnath и Bhootnath се враќа. За какви било информации за семејните филмови ширум светот, како годината на прикажување, актерската екипа, буџетот, приходите итн., посетете го нашиот портал.

Вратете се на почетокот копче
Придружете ни се на Telegram