здравјеНачин на живот

Fitbit Band за следење на нивото на шеќер во крвта кај дијабетичари

Во денешно време, Fitness trackers не се само иновативни часовници, туку и модни изјави. Луѓето сè уште ги нарекуваат колоквијално како „мојот Fitbit“ дури и ако нивниот уред е од друга марка. Сепак, Fitbit планира да го удвои овој ефект помагајќи им на дијабетичарите да го следат нивото на шеќер во крвта и да управуваат со нивниот дијабетес. Храбриот потег е поддржан од новото повеќегодишно партнерство на Fitbit со француската фирма Life Scan.

Исто така прочитајте: Претстојната функција на Apple Watch за следење на нивото на шеќер во крвта

Еве неколку детали за новиот Fitbit бенд за пациенти со дијабетес:

  • Новата соработка на Fitbit's X LifeScan ќе им понуди на пациентите со дијабетес да проверат како нивото на гликоза во крвта е под влијание на обрасците на животниот стил како што се дневната активност, исхраната и спиењето. LifeScan веќе се грижи за 20 милиони пациенти со дијабетес ширум светот и Fitbit може да им помогне да водат поздрав начин на живот со новите алатки што се развиваат во соработка со Lifescan.
  • Неодамнешните вести, исто така, сугерираат дека клиентите на OneTouch ќе ги добијат бендовите Fitbit Inspire 2. Здравствените услуги и плаќачите ќе добијат пристап преку рефундирана просудена опција многу наскоро. Новите придобивки за пациентите со дијабетес ќе бидат испорачани преку услуга со седиште во САД наречена OneTouch Solutions. OneTouch откри дека корисниците ќе добијат пристап до претплатите на Fitbit Premium и бендовите Fitbit Inspire 2. Исто така, ќе се поврзат и апликациите Fitbit и OneTouch Reveal.
  • Партнерството ќе им помогне на пациентите со дијабетес да разберат како секојдневното вежбање го регулира нивото на шеќер во крвта. За среќа, постои уште една карактеристика каде што податоците за гликозата во крвта на OneTouch ќе можат да се видат заедно со другите метрики на активност следени од Fitbit. Во неодамнешните вести, fitbit беше објавено тригодишно партнерство со Дијабетес ОК за серија иницијативи за поттикнување на промени во однесувањето. Ова го вклучува и Еден милион чекор.
  • Спецификите за ова партнерство допрва треба да ги открие Fitbit. Lifescan и Fitbit можеби се воздржаа од елаборирање и тврдење за тоа како корисниците на LifeScan ќе имаат корист. Причината е да се избегнат тужби во иднина со тврдење за погрешно рекламирање. Сепак, многу детали за брендот за носење сè уште се доверливи, без разлика дали се работи за неговото времетраење пред лансирањето, потенцијалните придобивки за постоечките клиенти на Fitbit и други сродни специфики.

поврзани написи

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да биде објавена Задолжителните полиња се означени со *

Придружете ни се на Telegram